Goede doelen.

Elke woensdag kunnen kinderen geld meenemen voor een goed doel, het zgn. goede doelen potje.

We sparen voor vaste goede doelen  en we sparen ieder jaar ook voor verschillende andere goede doelen.

Onze vaste doelen zijn:

Schooladoptieplan van Edukans: omdat onderwijs echt helpt.

Onze school spaart voor indianenkinderen op de Huarahuaraschool in Peru. Door onze steun kunnen de leerlingen in de afgelegen indianendorpen tweetalig onderwijs volgen. De kinderen beginnen in hun moedertaal het Quechua en vervolgens leren ze Spaans. De laatst genoemde taal is een belangrijk middel om de isolatie en achterstelling van Indianen in Peru te stoppen.

Via de organisatie Compassion (Releasing children from poverty in Jesus’ name.) steunen we ons adoptiekind Gabriël Nyamohanga Maroa in Kenia.  Regelmatig ontvangen we op school post van hem. Door één van onze groepen wordt een reactie teruggestuurd.

Het nieuwe goede doel voor het komende najaar 2018:

Goed doel: vooruit met de geit! In de maanden november en december en januari sparen we schoolbreed voor geiten voor de arme bevolking in Moldavië. Dit doen we voor de stichting Mensenkinderen. In elk lokaal is een plaat van een geit aanwezig. Elk deel van de geit staat voor een bepaald bedrag, zodat elk kind kan zien, hoeveel er al gespaard is voor dit doel. Alvast dank voor uw wekelijkse giften!

sitemap | contact | privacy | website beheer dotsolutions