Goede doelen.

Elke woensdag kunnen kinderen geld meenemen voor een goed doel, het zgn. goede doelen potje.

We sparen voor vaste goede doelen  en we sparen ieder jaar ook voor verschillende andere goede doelen.

Onze vaste doelen zijn:

Schooladoptieplan van Edukans: omdat onderwijs echt helpt.

Onze school spaart voor indianenkinderen op de Huarahuaraschool in Peru. Door onze steun kunnen de leerlingen in de afgelegen indianendorpen tweetalig onderwijs volgen. De kinderen beginnen in hun moedertaal het Quechua en vervolgens leren ze Spaans. De laatst genoemde taal is een belangrijk middel om de isolatie en achterstelling van Indianen in Peru te stoppen.

Via de organisatie Compassion (Releasing children from poverty in Jesus’ name.) steunen we ons adoptiekind Gabriël Nyamohanga Maroa in Kenia.  Regelmatig ontvangen we op school post van hem. Door één van onze groepen wordt een reactie teruggestuurd.

Het nieuwe goede doel voor het komende najaar 2016:

In de maanden oktober t/m december willen we gaan sparen voor Sri Lanka. Wim en Diny Kramer uit Hoogeveen zetten zich voor deze stichting in en zullen onze leerlingen hierover ook het één en ander vertellen. Zie ook http://www.srilankahulp.nl/

sitemap | contact | privacy | website beheer dotsolutions