Wij werken de komende tijden over de thema’s:
Sinterklaas, Kerst, winter, voorjaar/Pasen, muziek, kunst en zomer.
Over de verschillende thema’s leren we liedjes, opzegversjes en er worden allerlei taal- en rekenopdrachten uitgevoerd. De knutselwerkjes komen ook aan bod.
De kinderen mogen ook attributen behorende bij het thema van huis meenemen.

Letters:

We behandelen elke twee weken een nieuwe letter.
De letter die aan de beurt is, hangt in de klas.
We gaan steeds veel woorden bedenken die beginnen met de geleerde letters. Ook maken we bij elke letter een handbeweging om zo de letter beter te kunnen onthouden.

Algemene tips:

Potloodhantering

Een van de taken in de kleutergroep is de kinderen voor te bereiden op het leren schrijven. Het is een vaardigheid die een goede motorische ontwikkeling vereist.
Een goede potloodhantering is heel belangrijk.

Wat is een goede potloodgreep?
Het potlood moet net boven het afgeslepen gedeelte worden vastgehouden met duim en wijsvinger, ongeveer 2 cm. boven de punt.
De vingers mogen niet gekromd worden, dat veroorzaakt een te krampachtige houding. De middelvinger ligt hieronder.
Het potlood wijst schuin naar buiten.

Linkshandigen moeten het potlood iets hoger vasthouden, ongeveer 2,5 à 3 cm. boven de punt.

Schaarhantering

Ook een goede schaarhantering is belangrijk. De duim en de middelvinger moeten elk in een handvat van de schaar gestoken worden.
De schaar ligt dan dus op de wijsvinger.
Het is belangrijk dat de duim altijd boven blijft ( zo knipt de schaar i.p.v. dat het papier tussen de 2 snijvlakken doorglijdt).

Kring:

Het is fijn om de dag te beginnen met de groep als er weinig geloop is naar de wc. Zo blijven we in het Bijbelverhaal en is de vertelling goed te volgen. Vooraf het toilet bezoeken met papa, mama of de oppas  is wenselijk.

Overig:

De meeste kinderen kunnen hun eigen jas al dicht krijgen. We blijven oefenen waar het nog niet lukt.

Links:

sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions